• OSK_7165
  • OSK_7194
  • OSK_7239
  • OSK_7277
  • responsive slider jquery
  • OSK_7450
OSK_71651 OSK_71942 OSK_72393 OSK_72774 OSK_74255 OSK_74506
jquery gallery by WOWSlider.com v8.0

Plavo-beli otpočeli pripreme sa novim šefom stručnog štaba

Naslovna početak sezone 2021-22

Konferencijom za štampu, a potom i zvaničnom prozivkom i prvim treningom, fudbaleri Mladosti počeli su pripreme za narednu takmičarsku sezonu. Plavo-beli će pripreme za predstojeće prvenstvo odraditi u tri faze. Prva faza biće obavljena u Lučanima od 15-19. juna. Druga faza na Zlatiboru od 19. juna - 09. jula, kada će biti odigrano i 7 prijateljskih utakmica. Povratak u Lučane planiran je za 10. jul, gde će biti obavljena treća faza priprema do početka prvenstva.

Na konferenciji za štampu medijima su se obratili predsednik kluba Vladimir Đorđević i novi šef stručnog štaba Ivan Stefanović.

Predsednik plavo-belih je istakao da je protekla takmičarska sezona arhivirana kao sasvim zadovoljavajuća, jer je plasmanom na sedmom mestu Mladost potvrdila višegodišnji status stabilnog superligaša:

Ono što posebno raduje, jeste svakao utisak da su mladi igrači opravdali ukazano poverenje, što opravdava najavljenu klupsku strategiju da će u bliskoj budućnosti igrački kadar biti osetno podmlađen. Bez obzira na podmlađivanje tima, klupske ambicije identične su onim iz prethodnih godina.

Potom se osvrnuo na promene u stručnom štabu:

               Iskoristiću priliku da se pre svega zahvalim dosadašnjem šefu struke Darku Rakočeviću, imali smo korektnu saradnju, tako da smo se u tom duhu i rastali sa njim. Za novog šefa stručnog štaba angažovali smo Ivana Stefanovića, koji je, podsetiću, svojevremeno u Napretku bio pomoćnik našeg sadašnjeg sportskog direktora Nenada Milovanovića. Smatram da će ta činjenica značajno i njemu, a i nama olakšati buduću saradnju. Takođe, neko vreme je samostalno vodio prvi tim superligaša iz Kruševca, a u poslednjem period bio je direktor omladinske škole. Ovom prilikom, bih se zahvalio i rukovodstvu Napretka koje je omogućilo Stefanoviću da promeni fudbalsku sredinu. Kada je reč o ostalim članovima stručnog štaba, oni će ostati isti kao što su bili u timu kod Darka Rakočevića.

                Značajne promene desile su se i u igračkom kadru:

Što se tiče igračkog kadra, klub su napustili golman Zečević, zatim Petar i Lazar Jovanović, Odita, Ješić, Ožegović i Regan. Kada je reč o pojačanjima, za sada smo angažovali Janka Tumbasevića, povratnika u naše redove iz TSC-a, i Zariju Lambulića štopera Zlatibora, dok će nam se sa pozajmice iz prvoligaša IMT-a, vratiti Večljko Kijevčanin, koji je tamo odigrao odličnu polusezonu. Verovatno da se ovim nije zaključio spisak novajlija, ali u narednim danima ćemo imati jasniju sliku šta nam je potrebno od kvalitetnih pojačanja. Moram istaći da ćemo posebnu pažnju posvetiti našim mladim igračima, jer oni se sve ozbiljnije nameću i uveren sam da će se vrlo brzo i afirmisati u superligaškoj konkurenciji.

             Šef struke Ivan Stefanović, istakao je da dobro poznaje svoje buduće saradnike, kao i uslove u klubu koji će voditi u narednoj sezoni:

             Biću iskren, veliko zadovoljstvo mi je što sam angažovan u klubu kakva je Mladost, jer znam da je to sredina koja uvek gaji visoke ambicije, a uz to je besprekorno organizovana, sa izvanrednim uslovima za rad. Mislim da neću imati nikakvih poteškoća oko adaptacije, obzirom da sam sarađivao i sa Nenadom Milovanovićem u Napretku, tako da je i taj detalj za mene lično dodatni podsticaj, i pokušaću da opravdam ukazano poverenje. Najveći deo prvotimaca dobro znam, doduše sve pohvale imam i za mlade, perspektivne igrače Mladosti, ali sigurno da ćemo u narednim danima, a pogotovo tokom boravka na Zlatiboru, kroz rad i kontrolne utakmice, učiniti da u predstojećoj sezoni formiramo kvalitetan sastav i realizujemo najavljene ambicije. Želim posebno da izrazim zahvalnost svom dojučerašnjem klubu, u kojem sam bio uposlen proteklih šesnaest godina, na velikom razumevanju.

                Tokom druge faze priprema i boravka na Zlatiboru, fudbaleri Mladosti odigraće sedam pripremnih utakmica, i to: 22.06. Kolubara; 26.06. Voždovac; 30.06 Zlatibor; 01.07. Spartak Subotica „B“ timovi; 04.07. Spartak Subotica „A“ timovi; 07.07. Mornar Bar; 09.07. Radnik Surdulica.

Pročitano 696 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.