• OSK_7165
  • OSK_7194
  • OSK_7239
  • OSK_7277
  • responsive slider jquery
  • OSK_7450
OSK_71651 OSK_71942 OSK_72393 OSK_72774 OSK_74255 OSK_74506
jquery gallery by WOWSlider.com v8.0

Naslovna Kina 11.10.17

U sredu 11.oktobra delegacija Narodne Republike Kine, koju su predstavljali sekretar ambasade gospođa Gao Xuhe i gospodin Zhu Qiuping predsednik Srpsko-kineskog trgovinskog udruženja, posetila je naš klub. Razlog posete bio je produbljivanje saradnje između našeg i kineskih klubova, kao i obilazak kineskog fudbalera Lei Wanga, koji je od nedavno postao član FK Mladost. Kineski zvaničnici su imali priliku da vide u kakvom klubu i u kojim uslovima njihov državljanin živi i trenira, a razgovaralo se i o proširenju sportske saradnje u oba pravca.

Prilikom ove posete, u prostorijama kluba upriličena je i konferencija za štampu, na kojoj su govorili, uvaženi gosti, šef stručnog štaba plavo-belih Nenad Milovanović, kao i Lei Wang, koji je ovom prilikom i zvanično predstavljen medijima.

Prisutnima se najpre obratio Nenad Milovanović i osvrnuo se na dolazag Lei Wanga u naš klub:

U ovom prelaznom roku između ostalih pojačanja, doveli smo i igrača iz Kine. Reč je o momku koji je mlad i veoma perspektivan, rođen 1995.godine i igra na mestu štopera, a tokom svoje karijere nastupao je i za mlađe reprezentativne selekcije Kine. Očekujem da će nam u narednom periodu doneti kvalitet u zadnjoj liniji tima.  

Potom je izneo planove i očekivanja o budućoj saradnji našeg i kineskih klubova, koja bi trebala da se odvija u oba pravca:

Plan je da zajedno sa našim prijateljima koji su nas povezali sa ljudima iz Kine, proširimo saradnju i da ovo ne bude kraj, da se ne završi na samo jednom dolasku. Želimo da dovedemo više igrača, čak i selekcija, da razmenimo i unapredimo neke stvari što se tiče struke, a to podrazumeva odlazak naših i dolazak njihovih trenera na usavršavanje. Takođe, u planu je dolazak na kamp, na pripreme nekih njihovih selekcija, kao i odlazak naših u Kinu. Očekujem da je ovo početak dobre i značajne saradnje i ne samo sportske saradnje sa našim prijateljima iz Kine.

Potom se prisutnima obratila sekretar ambasade Narodne republike Kine u Srbiji, gospođa Gao Xuhe i iznela utiske o poseti našem klubu:

Sve vas pozdravljam i želim da izrazim zahvalnost na gostomprimstvu koje nam je ovde ukazano. Kada smo dobili informaciju da je naš državljanin Wang Lei postao član FK Mladost iz Lučana, hteli smo da dođemo, obićemo njega i klub za koji on nastupa. Ovo je za nas veoma važno, jer je Lei prvi Kinez u Super ligi Srbije. Iz razgovora sa njim saznala sam da je ovde veoma zadovoljan smeštajem, hranom, uslovima za treniranje i napredak, kao i samim odnosom prema njemu kao i graču i čoveku. Očekujem ovde dolazak novih mladih igrača i selekcija iz naše zemlje, kako bi se usavršili i tako po povratku u našu zemlju podigli nivo kvaliteta nacionalnog fudbala. Srbija je poznata po fudbalu i košarci i naši mladi sportisti mogu dosta toga ovde da nauče i da se usavrše i napreduju.

Na kraju svog obraćanja, gospođa Gao Xuhe istakla je novu dimenziju saradnje Kine i Srbije:

Srbija i Kina su tradicionalno prijateljske zemlje i do sada su sarađivale na poslovnom planu, a sada to prijateljstvo i saradnja imaju novu dimenziju, jer se u to uključila i sportska saradnja.

Novi prvotimac plavo-belih Wang Lei, izrazio je zadovoljstvo što je postao član tima iz Lučana:

Veoma sam srećan što sam član kluba kakav je Mladost. Ovde sam izuzetno dobro primljen, imam sve uslove za odličan rad i napredovanje i osećam se kao kod kuće. Ovde se uopšte ne osećam kao strenac već sebe vidim kao Srbina. Ostaje mi da što više i bolje treniram i priviknem se na način igre u Srbiji koji je nešto brži nego kod nas u Kini.

Konferenciju svojim kratkim izlaganjem završio je Nenad Milovanović, koji se još jednom zahvalio uvaženim gostima na poseti i izrazio nadu da će buduća saradnja biti uspešna i na obostrano zadovoljstvo. Na samom kraju, aludirajući na Wanga, kros osmeh, prokomentarisao je: Još samo da mu nađemo devojku...

Transferom Lei Wanga ispisana je i nova stranica istorije FK Mladost. Za naš klub nastupao je veliki broj inostranih igrača iz Evrope i Afrike, a od ove godine prvi put će plavo-beli dres nositi i dvojica igrača poreklom iz Azije, jer pored Lei Wanga za plavo-bele od ove sezone nastupa i Uzbekistanac Husnidin Gafurov.

                U prilogu pogledajte fotografije sa ovog događaja.

Pročitano 704 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Poslednji put izmenjeno nedelja, 15 oktobar 2017 19:22

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.