• OSK_7165
  • OSK_7194
  • OSK_7239
  • OSK_7277
  • jquery slideshow
  • OSK_7450
OSK_71651 OSK_71942 OSK_72393 OSK_72774 OSK_74255 OSK_74506
jquery gallery by WOWSlider.com v8.0

Omladinski pogon FK "Mladost"

Na inicijativu fudbalskog saveza sa sedištem u Čačku 19slika10962 godine,oformljen je omladinski pogon FK ''Mladost''.Sekretar kluba Vasović Vujadin je prema preporuci i samom uviđaju okupio dečake iz varošice i okolnih sela i registrovao ih u savezu u Čačku.Prva prijateljska utakmica odigrana je u leto 1962 g. u Čačku na stadionu FK Borac,sa FK ''Borcem'' koji je tada trenirao čuveni trener Dragan Bojović ''Patak'',i rezultat je bio 7:2 za FK ''Borac''Kapiten te prve ekipe je bio Radoš Milovanović,a trener ekipe Bogoljub Janićijević ''Bule''Ispostavilo se da je ta ekipa postala okosnica budućeg napredka koji je dosegao do grupe jug Srpske lige tadašnje Jugoslavije i Prve Srpske lige.Igrači iz te generacije su Radosš Milovanović,Radosav Ćebić,Vladan Jevđović,Petar Jakovljević i drugi.

Generacija rodjena 1952 i 1953 godine pod vođstvom trenera Siniše Brkovića,imala je velike uspehe pa je sa reprezantacijom Srbije koja je 1971 god. bila na pripremama u Lučanima igrala 2:2 ,i iz te generacije je  i Tadić koji je godinama bio glavni oslonac FK ''Borac'' iz Čačka i reprezentivac mlade reprezentacije,Zoran Đenadić okosnica prvog tima,Grujičić Ljubo dugogodičnji igrač Mladosti,Slobode i Majdampeka,iz sledećih generacija koje su prošle omladinsku školu Mladosti iz Lučana,izašli su igrači koji su obeležili uspehe FK Mladosti i to:Mićo Lugonja,Petar Karajičić,Dragoslav Zlatić,Milan Simeunović,Dragan Janićijević koji je igrao u FK ''Borcu'' i OFK ''Beograd'',trener te generacije je bio Stevan Krasojević.

U sezoni 1985/1986. generacija rodjena 1968 i 1969 godine. postigla je do tada najveći uspeh osvoivši prvo mesto u ligi Čačak-Užice i Kraljevo i na turniru u Lučanima kvalifikovala se u najvišu ligu Srbije.U toj ekipi igrali su Dragan Janković,Nenad Milovanović,Nenad Nikolić,i drugi..Ova ekipa pojačana sa igračima Predragom Plazinićem,Radojkom Pantelićem i drugim,igrala je zapaženu ulogu u eliti gde su se takmičili,Crvena Zvezda,Partizan,OFK Beograd i drugi elitni takmičari i ovu ekipu je vodio iskusni trener Siniša Brković.

slika340Igrači Nenad Milovanović,Dejan Nikolić,Predrag Plazinić,Radojko Pantelić i drugi su kao prvotimci dostigli vrhunac i ulazak u drugu saveznu ligu,a zatim u ligu Srbija-Crna Gora .Iz mlade selekcije izašla su i poznata imena  Vladimir Matijašević,i Igor Dimitrijević,kao istandardni prvotimac Uroš Stamatović,Dejan Stojanović,i Radoica Vasić koji je postao sinonim Mladosti.

Posle izvesnih problemai duogodišnjeg igranja u eliti klub je nastavio takmičenje u Zapadnoj Srbiji.U sezoni 2001/2002 godine. pod vođstvom  trenera Zorana Perkovića  klub se ponovo vraća u najviši stepen takmičenja a u toj generaciji su biili Nenad Novaković,Ivan Milošević,Dragan Ćirjaković i drugi..iz ove generacije Ivan Milošević je postigao veliki uspeh,igranje u prvom timu i angažman u inostranstvu.

Klub se sada sa uspehom takmiči u ligi Zapadne Srbije pod vođstvom trenera Dejana Vasilića.Pored omladinskog pogona klub poseduje kadete,koji se takmiče u Zapadnoj Srbiji,Pionire i Petliće koji se takmiče u ligi Moravičkog okruga.